It’s none of your business! Or is it?

De brochure “It’s none of your business! Or is it?” beschrijft, geïllustreerd door een aantal praktijkvoorbeelden van innovatieve aanpakken, de faciliterende rollen die maatschappelijke organisaties kunnen spelen in partnerschappen met bedrijven. Doel van deze brochure is om maatschappelijke organisaties en Nederlandse ondernemers te inspireren om voort te bouwen op deze ervaring en te blijven zoeken naar werkvormen waarin zij elkaar kunnen versterken, ten behoeve van duurzame en inclusieve groei.

De weg uit armoede is economische groei. Niet economische groei op zich, maar duurzame groei die socio-economische kansen biedt voor iedereen, zelfs voor de meest kwetsbare mensen op deze planeet. Dit idee staat centraal in het beleid van Lilianne Ploumen, Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Bij het bevorderen van inclusieve en duurzame economische groei is het van belang dat alle stakeholders samenwerken. Maatschappelijke organisaties zijn hierbij van groot belang, maar de mogelijkheden zijn nog wel eens onbekend. De rol van maatschappelijke organisaties als ‘watch dogs’ die bedrijven en overheden bij de les houden, doet soms vergeten dat ze ook in directe samenwerking waardevolle partners kunnen zijn van diezelfde bedrijven en overheden.