Benoeming lid Adviescommissie voor vreemdelingenzaken

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie ingestemd met de benoeming van mevrouw prof. dr. J. van der Leun tot lid van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ). De benoeming gaat in op 1 september 2013 en geldt voor een periode van vier jaar.

Mevrouw Van der Leun is werkzaam als hoogleraar Criminologie aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Leiden. Haar specifieke expertise betreft het criminaliteitsbeleid binnen de multi-etnische samenleving en het vreemdelingenbeleid. Zij is opgeleid als sociaal wetenschapper, gepromoveerd in de sociologie en heeft een brede methodologische kennis en ervaring. 

De ACVZ is een onafhankelijk adviesorgaan dat de regering en het parlement gevraagd en ongevraagd adviseert over het vreemdelingenrecht en vreemdelingenbeleid. De commissie onderzoekt beleid en wetgeving en geeft aan waar verbeteringen mogelijk zijn. De ACVZ brengt praktische adviezen uit die gericht zijn op het oplossen van bestaande en te verwachten problemen.