100 jaar Vredespaleis, een symbool van vrede en recht

Aankomende week is de wereldwijde viering van de opening van het Vredespaleis in Den Haag, 100 jaar geleden. Sindsdien is het Vredespaleis uitgegroeid tot wereldwijd symbool van vrede en recht. Het Internationaal Gerechtshof, het Permanent Hof van Arbitrage, de Haagse Academie voor Internationaal Recht en de Carnegie Stichting zijn de bewoners van dit monumentale pand. Het vreedzaam oplossen van conflicten staat in Nederland al eeuwen centraal.

Tussen 28 augustus en 21 september, de VN dag van de Vrede, zijn er veel evenementen gepland die het belang aangeven van blijven werken aan een vreedzame wereld. Twee dagen voor de viering komen 10 invloedrijke bloggers naar Nederland om verslag te doen van de viering en de ministeriële conferentie op 28 augustus. Ze blijven een week en doen mee aan workshops, discussies en interviews over vrede en recht en de rol die sociale media hierbij kunnen spelen.

Ook na 21 september staat het vreedzaam oplossen van conflicten hoog op de internationale agenda. In de laatste week van september begint namelijk de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en gaan vertegenwoordigers van alle landen naar New York.

Meer informatie over de viering is te vinden op de site van het Vredespaleis. 

 De bloggers maken op de sociale media gebruik van #peace100