Culturele samenwerking met Vlaanderen verdient impuls

'Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren geeft een belangrijke impuls aan meer natuurlijke samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland'. Dit zei minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) in Brussel bij de heropening van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

Samen met de Vlaamse minister van cultuur, Joke Schauvliege, woonde hij de heropening bij van het gerenoveerde pand aan de Leopoldstraat. Hiermee komt een einde aan een periode van vier jaar waarin de activiteiten van het cultuurhuis plaatsvonden in verschillende instellingen in Vlaanderen en Nederland.

De culturele samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen is goed, maar verdient volgens Timmermans een impuls. Om de culturele banden meer zichtbaarheid te geven zullen Nederland en Vlaanderen in 2015 aandacht besteden aan het 20-jarig bestaan van het Cultureel Verdrag Vlaanderen-Nederland. Ook hebben Vlaanderen en Nederland zich gezamenlijk kandidaat gesteld voor het gastlandschap van de Frankfurter Buchmesse in 2016.

Vlaams-Nederlands Huis deBuren werd door de Vlaamse en Nederlandse regeringen in 2004 opgericht als culturele organisatie en ruimte voor debat en reflectie. Het is een forum voor kunst, cultuur, samenleving en politiek van de Lage Landen en Europa.

Minister Timmermans spreekt bij heropening van deBuren

Minister Timmermans spreekt bij heropening van deBuren