FIOD houdt fiscaal dienstverlener aan

Het snelle interventie team van de FIOD heeft maandag en dinsdag drie verdachten aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. Het gaat om een 22- jarige en een 25-jarige ondernemer uit Tiel en een 41- jarige belastingconsulent uit Tiel.

Zij worden verdacht van het opzettelijk doen van onjuiste aangiften omzetbelasting en van het plegen van valsheid in geschrifte. De verdachten hebben vermoedelijk valse facturen ingediend om ten onrechte een teruggaaf omzetbelasting te claimen. Het kantooradres van de fiscaal dienstverlener is door de FIOD doorzocht. Hierbij is administratie in beslag genomen. Ook zijn digitale gegevens veilig gesteld.

De FIOD en het Functioneel Parket zetten steeds vaker snelle interventie in om de fraude direct te stoppen.