6 miljoen voor hightech broedplaats

De kracht van innovatie ligt in samenwerking. Campusbedrijven innoveren sneller en beter, omdat ze dicht bij elkaar zitten en daarmee makkelijk kennis, faciliteiten en laboratoria delen. Met die woorden opende minister Kamp op 23 september een nieuwe broedplaats op de High Tech Campus in Eindhoven.

Centrum voor jonge, innovatieve ondernemers

Het Mμ-gebouw is een centrum voor jonge, innovatieve ondernemers en al meer gevestigde hightech bedrijven. Door de ligging op de High Tech Campus Eindhoven zijn kennis, onderzoek en ontwikkeling binnen handbereik. Het centrum is er gekomen dankzij een bijdrage van € 6 miljoen van het ministerie van Economische Zaken. Naast de gemeente, de provincie en de Technische Universiteit investeerden ook private financiers zoals ASML, Rabobank en Philips in het Mμ-gebouw.

Nieuwe elektrische auto's en robots voor operatiekamers

Behalve kantoorruimte heeft het centrum een aantal hoogwaardige laboratoria voor onderzoek. Er werken nu al 11 bedrijven samen bij de ontwikkeling van nieuwe innovatieve technieken op het gebied van Lifetech en New Energy. Zo worden er  producten ontwikkeld als nieuwe accu’s voor elektrische auto en robots die in de toekomst ingezet worden in operatiekamers