Kinderen mogen door armoede niet buiten de boot vallen

“Kinderen mogen door de armoede niet buiten de boot vallen”. Dat stellen staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Kinderombudsman Marc Dullaert, die vandaag gezamenlijk in gesprek gaan met kinderen in de Rotterdamse wijk Overschie over geld en armoede. De staatssecretaris en de Kinderombudsman vragen aandacht  van gemeenten voor kinderen in armoede, zodat elk kind mee kan doen en de kans krijgt waar zij recht op heeft.

Het bezoek aan Rotterdam maakt onderdeel uit van de armoede- en schuldenestafette van staatssecretaris Klijnsma. Zij bezoekt deze week een groot aantal gemeenten, maatschappelijke organisaties en spreekt met professionals, vrijwilligers en mensen uit de doelgroep armoedebestrijding en schuldhulpverlening. De aanpak van armoede- en schuldenproblematiek is voor de staatssecretaris een prioriteit. Zij wil dat het thema hoog op de agenda staat bij gemeentebesturen.

De Kinderombudsman heeft in juni een onderzoek gepresenteerd, naar kinderen in armoede. Hij adviseert meer in te zetten op hulp, die direct ten goede komt aan kinderen. Tientallen gemeenten zijn inmiddels aan de slag gegaan met de aanbevelingen van de Kinderombudsman.