Rutte en Asscher bij Jeugdwerkgelegenheidstop Parijs

Minister-president Rutte en minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nemen dinsdag 12 november 2013 deel aan een conferentie in Parijs over het bevorderen van jeugdwerkgelegenheid.

Deze conferentie wordt georganiseerd door president Hollande van Frankrijk, in navolging van de bijeenkomst op 3 juli jl. in Berlijn waartoe Bondskanselier Merkel het initiatief nam.

Het belangrijkste doel van de bijeenkomst is het uitwisselen van nationale ervaringen om jongeren behulpzaam te zijn om aan de slag te komen en te blijven. De economische situatie en de arbeidsmarkt is in elke lidstaat anders, en het is dan ook aan elk lidstaat zelf om tot een effectieve aanpak van jeugdwerkloosheid te komen. Echter, door van elkaar te leren, goede ideeën uit andere lidstaten over te nemen en verder te ontwikkelen kunnen lidstaten elkaar helpen bij het bestrijden van jeugdwerkloosheid.

Minister-president Rutte en minister Asscher zullen onder meer wijzen op de Nederlandse integrale aanpak van jeugdwerkloosheid, bijvoorbeeld door het aanpakken van vroegtijdig schoolverlaten  en het creëren van meer leerwerkplekken en banen voor jongeren. Ook zullen zij de rol die de Nederlandse ambassadeur jeugdwerkloosheid hierin speelt en de totstandkoming van sectorplannen, waarbij bijzondere aandacht is voor de arbeidsmarktinstroom van jongeren, benoemen.