Eindrapportage subsidie-evaluatie StAB

Evaluatie van de subsidies aan en het functioneren van de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak voor Milieu en Ruimtelijke Ordening (StAB) in de periode 2007-2013.

De StAB is op 29 september 1995 opgericht door de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM). Op 1 november 1996 is de StAB materieel van start gegaan. De StAB heeft tot taak: het in onpartijdigheid en onafhankelijkheid op verzoek van de bestuursrechter uitbrengen van deskundigenberichten inzake beroepen op grond van de Wet milieubeheer, de Wet ruimtelijke ordening, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Waterwet.

Sinds het ministerie van Verkeer en Waterstaat in oktober 2010 met delen van het ministerie van VROM werd samengevoegd tot het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) valt de StAB onder IenM. De financiering van de StAB komt ten laste van de IenM-begroting.

Na de vorming van IenM is in het kader van het toezichtarrangement besloten met betrekking tot de StAB een evaluatieonderzoek naar de besteding van de subsidie uit te voeren. Dit rapport bevat de resultaten van deze evaluatie.