Minister Blok opent ‘MOOOV’ in Den Haag

Het voormalig militaire hoofdkwartier De Binckhorsthof van de Luchtmacht inDen Haag biedt voortaan ruimte aan dans, sport, muziek en beweging. Met deoverhandiging van een grote sleutel heeft minister Blok (Wonen en Rijksdienst)het pand woensdag symbolisch in handen gegeven van de tijdelijk verhuurder MotusBV voor circa tien jaar. Onder de naam MOOOV zijn al 25 ondernemers in hetgebouw van start gegaan, waarmee zo’n 3000 m2 is verhuurd.

De tijdelijke herbestemming voorkomt leegstand en verloedering. Om verhuurmogelijk te maken zijn de ruimten in het gebouw geschikt gemaakt voor huurders,waaronder gezelschappen, bedrijven en organisaties. Van sportschool totfysiotherapie en van dansschool tot horeca. ‘De Binckhorsthof is een goedvoorbeeld hoe het Rijk in samenwerking met de gemeente omgaat met leegstand eneen oplossing zoekt’, aldus minister Blok. Bij de officiële opening was ookverantwoordelijk wethouder Peter Smit van de gemeente Den Haag aanwezig.

In juni 2013 heeft het ministerie van Defensie het tijdelijk beheer van hetvoormalige pand van de Luchtmacht overgedragen aan het Rijksvastgoed- enontwikkelingsbedrijf (RVOB). De verkoop van het gebouw bleek in deze tijd niethaalbaar. Er is een alternatief gevonden met de tijdelijke verhuur aan Motus BV,dat het concept MOOOV heeft ontwikkeld.