Minister Opstelten opent nieuw landelijk innovatiecentrum voor Veiligheid

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft vandaag in Den Haag de HSD Campus geopend. Dit is een nieuw, landelijk innovatiecentrum waar bedrijven, overheden en kennisinstellingen hun krachten bundelen voor een veiliger wereld en meer werkgelegenheid.

In de HSD Campus wordt gewerkt aan innovatieve veiligheidsoplossingen. De HSD campus is de nieuwe thuisbasis van The Hague Security Delta (HSD). Er werken bedrijven op het gebied van forensisch onderzoek, cyber security, nationale veiligheid en ‘urban security’.

Minister Opstelten opende de HSD Campus met een toespraak. Volgens de minister zijn veiligheidsvraagstukken steeds belangrijker en ook complexer. “Dus samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en wetenschap is van groot belang. De nieuwe HSD Campus biedt alle ruimte voor deze publiek-private samenwerking en stimuleert innovaties in het veiligheidsdomein. Ik draag die samenwerking dan ook een warm hart toe”, aldus de bewindsman.

Om de samenwerking op nationaal niveau te bezegelen, is vandaag een convenant getekend door bestuurders van de regio’s Den Haag, Brabant en Twente. Samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie wordt een Nationale Innovatieagenda Veiligheid gemaakt. Met deze gerichte strategie zijn de (inter)nationale veiligheid en economie gediend.