CJP blijft cultuurkaart uitvoeren

Minister Jet Bussemaker (Cultuur) en CJP-directeur Walter Groenen zetten vandaag hun handtekening onder de concessieovereenkomst voor de Cultuurkaart. Hiermee is de Stichting Cultureel Jongerenpaspoort (CJP) de komende zes jaar opnieuw de uitvoerder van de Cultuurkaart.

Voor de komende zes jaar wordt een bedrag van € 4,9 miljoen per jaar door het ministerie van OCW beschikbaar gesteld. Dit bedrag  komt ten goede aan de VO-leerlingen die een Cultuurkaart hebben.  Met de Cultuurkaart kunnen scholen in het voortgezet onderwijs culturele activiteiten betalen. Ook geeft de kaart kortingen voor leerlingen.

Volgens Bussemaker biedt dit scholen de kans structureel te zorgen voor goed cultuuronderwijs: ‘Scholen hebben nu langjarige zekerheid over de financiering van de Cultuurkaart. Samen met het vak CKV dat blijft bestaan, hebben ze hiermee alles in handen om zich te verbinden aan goed cultuuronderwijs.. Ik vind het belangrijk dat alle kinderen en jongeren met kunst en cultuur in aanraking komen.’

Walter Groenen is verheugd met deze mijlpaal: “Ik zie het als onze taak om ook de scholen die dit jaar nog niet meedoen te overtuigen dat ze de school, de docenten en natuurlijk de leerlingen echt benadelen als ze niet meedoen aan de Cultuurkaart.”

Over de CJP Cultuurkaart

Door de concessieovereenkomst is er tot 2020 € 5,- cultuurtegoed voor iedere VO-leerling in Nederland beschikbaar. In schooljaar 2013-2014 hebben 680.000 leerlingen een CJP Cultuurkaart ontvangen. Het percentage leerlingen met een CJP Cultuurkaart komt daarmee op 69%. Voor bijna alle aangemelde leerlingen investeert de school zelf ook een tientje voor het cultuuronderwijs.