Teeven op werkbezoek naar Malta

Staatssecretaris Teeven vertrekt woensdag 26 februari voor een kort werkbezoek naar Malta. Tijdens het tweedaags werkbezoek spreekt Teeven met zijn Maltese ambtsgenoten van Justitie, Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken over het Europese vreemdelingenbeleid, maar ook over het kansspelbeleid. Malta is namelijk de eerste Europese lidstaat die in 2004 online kansspelen reguleerde. Hierdoor zijn meerdere grote aanbieders van online kansspelen gevestigd op het eiland. Teeven heeft vorige week zijn wetsvoorstel 'Kansspelen Op Afstand' (KOA) naar de Raad van State gestuurd.

Teeven is benieuwd naar de ervaringen van zijn Maltese ambtsgenoten op het gebied van online kansspelen en zal tevens spreken over mogelijke samenwerking op het gebied van toezicht op aanbieders van online kansspelen. Ook gaat Teeven bij een aantal bedrijven langs om met eigen ogen te zien hoe zij opereren. De voorgenomen Nederlandse regulering vraagt van toekomstige aanbieders van online kansspelen stevige maatregelen voor het voorkomen van verslaving en het beschermen van de consument.

In het kader van zijn vreemdelingenportefeuille bezoekt Teeven ook het European Asylum Support Office (EASO) een Maltees asielzoekerscentrum en een detentiecentrum.