Consultatie ontwerp wijzigingsbesluit financiële markten 2015

Het ontwerp wijzigingsbesluit financiële markten 2015 is ter consultatie voorgelegd. Het besluit voorziet onder andere in nadere regels van gedekte obligaties en een uitzondering op het provisieverbod voor financiële dienstverleners voor het bemiddelen en adviseren van consumenten met (voorzienbare) betalingsachterstanden ten aanzien van hypothecair krediet.

Daarnaast is een ontwerp van een besluit ter implementatie van de richtlijn ter voorkoming van een overmatig vertrouwen in ratings en ter uitvoering van de verordening tot wijziging van de verordening inzake ratingbureaus ter consultatie geplaatst. In dit besluit wordt onder meer voorgeschreven dat beheerders, premiepensioeninstellingen en pensioenfondsen in hun risicobeheerprocedures dienen op te nemen dat niet automatisch en mechanisch mag worden vertrouwd op ratings.

Reageren

Beide ontwerpen zijn ter consultatie voorgelegd op www.internetconsultatie.nl. De termijn voor de consultaties bedraagt vier weken. Dit betekent dat reacties op de ontwerpen tot uiterlijk 11 april kunnen worden ingediend op de website. Mocht u bezwaar hebben tegen de mogelijke publicatie van uw consultatiereactie, dan kunt u dat bij uw reactie aangeven.