Rutte bij openingsdiner Nuclear Industry Summit

Minister-president Rutte is zondag 23 maart 2014 aanwezig bij het openingsdiner van de Nuclear Industry Summit (NIS2014) in Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Minister Kamp van Economische Zaken is als verantwoordelijk minister voor de NIS2014 ook aanwezig. Tijdens het diner houdt de minister-president een toespraak.

De Nuclear Industry Summit wordt georganiseerd door URENCO Nederland in samenwerking met de Nederlandse nucleaire industrie en vindt plaats in Amsterdam van zondag 23 tot en met dinsdag 25 maart. Het is een van de drie officiële side events van de politieke Nuclear Security Summit (NSS) in Den Haag. De internationale nucleaire industrie maakt tijdens de NIS afspraken over de beveiliging van nucleaire installaties en materialen. De slotverklaring die de internationale nucleaire sector maandag in Amsterdam tekent, wordt dinsdag 25 maart tijdens de NSS aangeboden aan minister-president Rutte.

Zowel de NIS als de NSS hebben als doel nucleair terrorisme wereldwijd te voorkomen. Beide toppen werden eerder gehouden in Washington (2010) en Seoul (2012).