Minister Schultz tekent samenwerkingsakkoord met Kazachstan

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft vandaag met de Kazachse minister Kapparov van Water en Milieu een overeenkomst getekend over samenwerking tussen beide landen op het gebied van water, groene economie en energie. Het doel is van elkaar te leren en over en weer deuren te openen voor het bedrijfsleven.

Ondertekening samenwerkingsakkoord Kazachstan

Opkomende economie

Minister Schultz: “Kazachstan is een belangrijke opkomende economie en heeft gekozen voor duurzame ontwikkeling. Nederland heeft op het terrein van waterbeheer en groene economie veel te bieden. Onze kennis over watermanagement en afvalbeheer behoren tot de beste ter wereld. Ik hoop dat deze overeenkomst onze groene samenwerking een duw in de rug geeft.”

Praktische resultaten

Schultz wil met de overeenkomst de vriendschappelijke banden met Kazachstan versterken. Het gaat vooral om praktische resultaten op het gebied van milieu- en watermanagement: bescherming van waterbronnen tegen verontreiniging, nieuwe waterzuiveringstechnieken, efficiënt energiegebruik, recycling, klimaatverandering en behoud van biodiversiteit. De samenwerkingovereenkomst is getekend voor vijf jaar. Het doel is een langjarige samenwerking op gelijke voet en met wederzijds profijt.

Bedrijvenmissie

Minister Schultz brengt in november van dit jaar met een bedrijvenmissie een bezoek aan Kazachstan en zal daar verdere afspraken maken.