Bouw atrium bij De Resident

Deze week start de verbouwing van kantoorgebouw De Resident in Den Haag. Na de verbouwing passen er twee ministeries in het gebouw: Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Het huidige binnenplein – het Parnassusplein – wordt overkapt tot atrium.

De Resident, Den Haag

De Resident, Den Haag

Het samen huisvesten van SZW en VWS maakt onderdeel uit van het kabinetsplan om verschillende ministeries samen onder een dak te brengen in het hart van Den Haag. Hierdoor is het mogelijk de gebouwen van een aantal ministeries af te stoten. In totaal verdwijnt 40 procent van de kantoorruimte van het Rijk in Den Haag. In totaal bespaart het Rijk zo jaarlijks 170 miljoen euro vanaf 2020; 90 miljoen in Den Haag en 80 miljoen in de rest van het land.

Naast de bouw van het atrium wordt het interieur van De Resident aangepast zodat er 2.400 werkplekken ontstaan voor 2.700 ambtenaren. Door het samengaan van de twee ministeries is efficiënter huisvesten mogelijk op basis van ‘het nieuwe werken’.

De werkzaamheden duren iets meer dan een jaar. De hinder voor de buurtbewoners blijft tot een minimum beperkt en bestaat voornamelijk uit het tijdelijk afsluiten van het Parnassusplein. Medio 2015 is het nieuwe atrium overdag voor iedereen toegankelijk.

Meer informatie op de website van de Rijksgebouwendienst