Aanvraagstramien Verlenging Humanitaire Hulp Syrië 2014

De voor het jaar 2014 reeds geselecteerde Ngo’s op het terrein van humanitaire hulp aan Syrië krijgen de mogelijkheid om voor nog één jaar subsidie te krijgen. Aanvragen moeten betrekking hebben op het thema waarop het programma waarvoor vorig jaar reeds subsidie is verstrekt.

Verlenging Humanitaire Hulp Syrië via Ngo’s 2014

Bij deze call wordt de voor het jaar 2014 reeds geselecteerde Ngo’s op het terrein van humanitaire hulp aan Syrië de mogelijkheid geboden voor nog één jaar subsidie te verkrijgen.

Eisen voor selectie

Organisaties die een subsidie aanvragen in het kader van de verlenging Humanitaire Hulp Syrië via Ngo’s 2014 moeten aan de hieronder uitgewerkte criteria voldoen om voor subsidie in aanmerking te komen. De beoordeling zal getrapt plaatsvinden aan de hand van de volgende twee soorten criteria:

1. Drempelcriteria: criteria waaraan elke aanvraag zonder meer moet voldoen. Indien een aanvraag niet voldoet aan één of meerdere drempelcriteria, wordt de aanvraag afgewezen.

2. Criteria met betrekking tot de kwaliteit en beleidsmatige relevantie van het programmavoorstel (programmatoets, P-toets).

Focus op twee thema’s

In het beleidskader ligt de focus op twee thema’s:

1. Cross border hulp aan ontheemden in Syrië

2. Hulp aan niet-geregistreerde Syrische vluchtelingen in de buurlanden.

Aanvragen dienen betrekking te hebben op het thema waarop het programma waarvoor vorig jaar reeds subsidie is verstrekt betrekking heeft.

De beoordeling van aanvragen voor subsidiering zal verlopen via een tenderprocedure. Van alle aanvragen die voldoen aan de maatstaven van deze beleidsregels, wordt de kwaliteit beoordeeld volgens ofwel de criteria voor activiteiten gericht op cross border hulp aan ontheemden in Syrië ofwel de criteria voor activiteiten gericht op hulp aan niet-geregistreerde vluchtelingen in de buurlanden van Syrië. De aanvragen die het beste voldoen aan de criteria komen als eerste voor subsidie in aanmerking. De Minister besluit tot subsidieverlening in overeenstemming met de beide rangorden die op grond van de beoordeling voor beide categorieën van voorstellen worden opgemaakt.

Aanvraag subsidie

Nederlandse NGO’s, die voldoen aan de drempelcriteria, dienen een aanvraag in bij het ministerie van Buitenlandse Zaken via het aanvraagstramien Verlenging Humanitaire Hulp Syrië 2014 . Gebruik van dit aanvraagstramien is verplicht.

Meer informatie leest u in het beleidskader Verlenging Humanitaire Hulp Syrië 2014

Voor deze tender geldt een subsidieplafond van 7 miljoen euro. De deadline voor het indienen van aanvragen is woensdag 19 november 12.00 uur.