Ridder Kroon bevorderd tot majoor

Ridder Militaire Willems-Orde Marco Kroon is gisteren op het Land Training Centre in Amersfoort bevorderd tot majoor. De promotie hangt samen met zijn nieuwe functie binnen de instructiegroep gemechaniseerd optreden van het trainingscentrum.

Marco Kroon krijgt nieuwe rangonderscheidingstekens

Kroon gaat zich bezighouden met opleidingen en trainingen voor de pantserinfanterie. Zijn afdeling is onder meer verantwoordelijk voor het oefenen van eenheden op compagnies-, bataljons- en brigadeniveau. Kroons overstap naar het Land Training Centre markeert het einde van een lange periode bij het Korps Commandotroepen. Die werd slechts kort onderbroken door een functie als compagniescommandant bij 17 Pantserinfanteriebataljon in Oirschot.

Hoogste dapperheidsonderscheiding

Voor zijn moedig optreden in Afghanistan sloeg koningin Beatrix kapitein Kroon in 2009 tot Ridder Militaire Willems-Orde (MWO). Deze hoogste dapperheidsonderscheiding werd toen voor het eerst in 54 jaar uitgereikt.

Naast Kroon zijn er nog 3 levende Ridders MWO: de Engelsman Ken Meyhew (1917), de Amerikaan Edward Fulmer (1919) en de Nederlander Cornelis van den Hoek (1921). Op 4 december wordt weer een ridder benoemd. Het gaat om majoor Gijs Tuinman.