Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) van start

Per 1 januari 2015 gaat de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) van start. De ANVS richt zich onder meer op het ontwikkelen van beleid en wet- en regelgeving, vergunningverlening, toezicht en handhaving rondom nucleaire veiligheid en stralingsbescherming. De autoriteit zorgt ook dat Nederland is voorbereid op mogelijke stralingsincidenten.

Tot 2015 waren diverse overheidstaken en de kennis over nucleaire veiligheid en stralingsbescherming verspreid over verschillende instanties. In de ANVS wordt kennis en kunde gebundeld in één onafhankelijke autoriteit. De ANVS voldoet aan internationale richtlijnen (zoals die van het internationale atoomenergieagentschap IAEA) en werkt nauw samen met nationale en internationale organisaties.

Website ANVS

Vanaf 5 januari vindt u op www.anvs.nl informatie over onder meer de organisatie en de taken van de ANVS. Ook staan hier de gegevens die ondernemers nodig hebben om een vergunning aan te vragen of een melding te doen. De site wordt gedurende het jaar steeds verder ingevuld en uitgebreid.

Bezoekadres

Bij de ANVS werken zo’n 120 medewerkers, die de komende jaren gehuisvest zijn in het gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Bezuidenhoutseweg 67 te Den Haag.