Defensie in gesprek op Twitter: @DefensieOnline

Het ministerie van Defensie gaat vanaf vandaag op Twitter in gesprek met iedereen die geïnteresseerd is in Defensie. De komende 2 jaar kijkt Defensie hoe direct contact via sociale media de band tussen de krijgsmacht en Nederland kan versterken.

Generaal Tom Middendorp, Commandant der Strijdkrachten: 'Actief in gesprek gaan over het werk van Defensie en onze militairen, vind ik ontzettend belangrijk. Ik juich dit initiatief daarom van harte toe.'

Missie in Mali

Defensie gebruikt Twitter als 1e kanaal om actief in contact te treden met belangstellenden. Op termijn worden ook andere kanalen gebruikt, zoals Facebook.

Via het nieuwe Twitteraccount @DefensieOnline zoekt het sociale media-team actief het gesprek op over Defensieonderwerpen. Het 1e gespreksthema is de Nederlandse bijdrage aan de missie in Mali (Minusma). Stapsgewijs komen hier andere onderwerpen bij.

In gesprek?

Geïnteresseerden kunnen een bericht sturen naar @DefensieOnline of het account noemen in conversaties.

Voor vragen van journalisten en politici over nieuws van Defensie, en voor vragen over werken bij Defensie, lokale oefeningen van krijgsmachtdelen en algemene vragen aan de Rijksoverheid blijven de bestaande kanalen in stand.