Minister-president Rutte spreekt op conferentie Building the Future of Health

Minister-president Rutte spreekt woensdag 1 juni 2016 op de conferentie Building the Future of Health bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Tijdens deze vierdaagse internationale conferentie bespreken wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers de bijdrage die de gebouwde omgeving kan leveren aan een goed en gezond leven.

En marge van de conferentie bezoekt minister-president Rutte een aantal startende chemiebedrijven bij Innolab Chemie en de webwinkelketen experty.

Innolab Chemie is een initiatief van Rijksuniversiteit Groningen en chemiebedrijf Syncom. Het biedt starters in de chemie laboratoriumfaciliteiten zoals zuurkasten en labtafels, en daarnaast kantoorruimte. Tijdens een rondleiding door het complex van Innolab op de Zernike Campus Groningen spreekt minister-president Rutte met werknemers van de vijf startende chemiebedrijven die op dit moment gevestigd zijn in het complex.

Webwinkelketen experty is een van de snelst groeiende bedrijven van Europa en exploiteert op dit moment 364 winkels in zeven landen. De minister-president krijgt een rondleiding door het magazijn van waaruit dagelijks duizenden pakketjes verstuurd worden.

Voorafgaand aan de conferentie heeft minister-president Rutte een werklunch met ondernemers.