Uitnodiging gemeenten: presentatie verdeelmodel bijstandsbudgetten

Op donderdag 23 juni organiseren het ministerie van SZW,  VNG en DIVOSA een bijeenkomst waarin de uitkomsten van het onderzoek naar de doorontwikkeling van het verdeelmodel bijstandsbudgetten 2017 (gebundelde uitkering participatiewet) zullen worden gepresenteerd.

We nodigen van harte wethouders Financiën/ Werk en Inkomen en ambtelijke vertegenwoordigers uit om hierbij aanwezig te zijn.

Programma

13.30 – 14.00 uur       Ontvangst

14.00 – 14.10 uur       Welkomstwoord

14.10 – 15.00 uur       Presentatie doorontwikkeling verdeelmodel 2017

15.00 – 15.20 uur       Presentatie structurele vangnet

15.20 – 15.40 uur       Pauze

15.40 – 16.25 uur       Beantwoording vragen

16.25 – 16.30 uur       Slotwoord en vervolg

16.30 - 17.00 uur        Afsluitend drankje

Locatie

Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht

Aanmelden

U kunt u hier online aanmelden.

 

Achtergrondinformatie

De afgelopen periode is hard gewerkt aan de ontwikkeling van een verdeelmodel op basis van integrale data van het CBS. Bij de ontwikkeling worden gemeenten betrokken via de begeleidingscommissie. De volgende gemeenten maken daarvan deel uit: Amsterdam (namens de G4), Arnhem, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Nijmegen, Zoetermeer, Orionis Walcheren (Gemeenschappelijke Regeling van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen), Schiedam, en de WSD Groep (Boxtel). Daarnaast maken de VNG, Divosa, de Raad voor de financiële verhoudingen (Rfv), Financiën, BZK en EZ deel uit van de begeleidingscommissie. Bij de ontwikkeling is ook een expertgroep betrokken bestaande uit professor Bas van der Klaauw (VU), professor Maarten Allers (COELO) en de Rfv.

Tegelijk met de doorontwikkeling van het verdeelmodel is gewerkt aan de vormgeving van een structureel vangnet vanaf 2017. Voor de vormgeving van het vangnet is samengewerkt met de VNG, Divosa, de Toetsingscommissie en de Rfv. Daarnaast is een begeleidingscommissie betrokken geweest bestaande uit de gemeenten Den Haag, Enschede, Hoogezand-Sappemeer, Rotterdam, Amersfoort, Heerlen, Maastricht en de uitvoerder Avres.

De uitkomsten van het onderzoek naar de doorontwikkeling van het verdeelmodel voor 2017 en de vormgeving van het vangnet worden op deze middag gepresenteerd.