Rijnstraat 8 wind- en waterdicht

Met 3 lange schroeven is de laatste glasplaat bevestigd aan het nieuwe rijkskantoor aan Rijnstraat 8. Met de handeling is een mijlpaal in de bouw gemarkeerd: het pand is hiermee officieel wind- en waterdicht.

In 2017 wordt het rijkskantoor opgeleverd en gaan de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Buitenlandse Zaken en de Vreemdelingenketen (Veiligheid en Justitie) er gebruik van maken. Consortium PoortCentraal (BAM, ISS en O.M.A.) is verantwoordelijk voor de vernieuwing van dit pand in het centrum van Den Haag.

De openingshandeling vond plaats in de toekomstige entreehal van het rijkskantoor, waarvan de contouren al goed zichtbaar zijn. Jaap Uijlenbroek (Dg Rijksvastgoedbedrijf) noemde het gebouw een mooie illustratie van de veranderende opvatting over rijksvastgoed. Bood het ooit plaats aan 1 ministerie (VROM), straks is het de flexibele werkplek van 6.000 mensen van 3 ministeries. Het flexibele concept is al in andere rijksgebouwen uitgevoerd, maar - zo voorspelde Uijlenbroek - over het laatste pand wordt altijd het beste nagedacht en is het dus ook het prettigste werken.