Prinsjesdag digiles promotiefilm

Het ministerie van Financiën heeft een digiles ontwikkeld om leerlingen uit te leggen wat Prinsjesdag inhoudt. De digiles is in 2016 vernieuwd. De les is nu nog eenvoudiger in gebruik en biedt meer interactieve opdrachten voor de leerlingen. 

Deze film laat zien hoe de digiles eruit ziet. En hoe u de les kunt gebruiken. 

(Beeldtitel: Prinsjesdag-digiles.)

RATELENDE TOETSEN

VOICE-OVER: De Prinsjesdag-digiles van het ministerie van Financiën is vernieuwd. De les is nu nog eenvoudiger in gebruik en biedt meer interactieve opdrachten voor de leerlingen.

Door de digiles komen leerlingen van alles te weten over Prinsjesdag. Over de Troonrede en het bekende koffertje. Over inkomsten en uitgaven en de Rijksbegroting en de Miljoenennota.

Vanaf de homepage kun je vier lessen starten. Een voorbereidende les, twee basislessen voor niveau 1 en 2 en een verdiepende les voor als je meer tijd en aandacht aan dit onderwerp wilt besteden.

De voorbereidende les is een introductie van de onderwerpen die met Prinsjesdag te maken hebben. Denk aan 'begroten' of 'democratie'. De les start met een leuke animatie waarin al deze begrippen helder worden uitgelegd. De basislessen voor niveau 1 en 2 zijn geschikt voor groep 7 en 8 en de onderbouw vmbo. Niveau 2 biedt iets meer uitdaging dan niveau 1. Je kunt zelf bepalen welke les het beste bij jouw leerlingen past.

Heb je nog tijd over? De verdiepende les bevat diverse opdrachten om de les nóg uitdagender te maken. Je start een les door eenvoudig op de button te klikken. Daarna kun je meteen de bijbehorende handleiding en werkbladen downloaden.

Elke les bevat een schat aan informatie zoals video's, quizzen, interactieve woordopdrachten en stellingen. De lessen zijn flexibel in te zetten, zowel klassikaal als individueel. Ga samen met je klas aan de slag met de Prinsjesdag-digiles.

Je vindt de les op rijksoverheid.nl/lesmateriaal.

(Het Nederlandse wapenschild op een blauwe achtergrond. Beeldtekst: Je vindt de les op rijksoverheid.nl/lesmateriaal. Dit is een uitgave van: Ministerie van Financiën. Productie: EDG Media. Concept en ontwerp: Florian TV Network.)