Organiseren, afnemen en beoordelen van inburgeringsexamens door DUO

De Auditdienst Rijk (ADR) heeft een audit uitgevoerd naar het proces van organiseren, afnemen en beoordelen van inburgeringsexamens door DUO. Het rapport betreft de periode augustus 2015 tot en met juli 2016.

De ADR constateert dat de examenprocessen grotendeels conform afspraken verlopen. Echter, niet alle deelprocessen zijn even inzichtelijk. Uit het onderzoek is daarom een aantal aanbevelingen voortgekomen. SZW steunt deze aanbevelingen en de, in de managementreactie genoemde, geplande activiteiten van DUO om deze aanbevelingen vorm te geven. Tevens heeft SZW aan DUO gevraagd om, conform de aanbeveling, in de risicoanalyse de vraag te betrekken of het huidige stelsel van maatregelen die de betrouwbaarheid van de beoordeling door examinatoren en beoordelaars moet borgen, voldoende is. Ook heeft SZW DUO gevraagd om een vervolg-audit op IT-aspecten uit te voeren.

Tijdens de periodieke opdrachtgeversoverleggen tussen SZW en DUO zal de voortgang van de uitvoering van deze maatregelen besproken en bewaakt worden.