Teller om ruim 90.000 voor OV-kaart mbo-studenten

Op de eerste schooldag van het jaar waarin ook minderjarige mbo’ers gratis kunnen reizen, blijkt dat ruim 90.000 studenten de OV-kaart hebben aangevraagd.  De kaart scheelt ouders gemiddeld zo’n 600 tot 700 euro per jaar. 

‘Mooi dat al zo veel mbo-studenten de kaart vanaf de eerste schooldag kunnen gebruiken,’ laat minister Bussemaker weten. ‘Het is een langgekoesterde wens van de studenten en hun ouders. Terecht, want hiermee kunnen mbo’ers een bewustere studiekeuze maken en worden schoolkosten voor ouders beperkt. Dat sluit goed aan bij mijn aanpak gelijke kansen,' aldus Bussemaker.

Vanaf dit jaar kunnen alle minderjarige mbo-studenten met een beroepsopleidende leerweg gratis reizen met een OV-kaart met studentenreisproduct. Het gaat om zo’n 120.000 studenten die daar recht op hebben. De studenten moeten een paar stappen doorlopen voor de aanvraag: een digid aanvragen, een persoonlijke OV-chipkaart met foto kopen, het studentenreisproduct via Mijn DUO aanvragen en tenslotte het studentenreisproduct koppelen aan de persoonlijke ov-chipkaart.