Brede kabinetsdelegatie neemt deel aan World Economic Forum in Davos

Minister-president Rutte neemt woensdag 18 en donderdag 19 januari 2017 deel aan het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. Ook minister van Financiën en Eurogroepvoorzitter Dijsselbloem, minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Hennis van Defensie en minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport reizen af naar Davos. Ministers Dijsselbloem en Hennis zijn aanwezig van 18 t/m 19 januari, minister Ploumen van 17 t/m 19 januari. Minister Schippers neemt van 18 t/m 20 januari deel aan het WEF.

Het WEF is een jaarlijkse, internationale bijeenkomst van ongeveer tweeduizend politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, hoogleraren en journalisten. Het thema van het WEF is dit jaar 'responsive and responsable leadership'. Tijdens verscheidene bijeenkomsten wordt gesproken over de grote uitdagingen in de wereld en hoe verantwoordelijk leiderschap bij kan dragen aan ontwikkeling en rechtvaardige groei voor iedereen.

De bewindslieden nemen in Davos deel aan verschillende sessies en hebben onder andere ontmoetingen met collega's, CEO's en economen.