WBP-meldingenregister

Beschrijving van gegevensverwerking i.v.m. de Wet bescherming persoonsgegevens

Basisgegevens

Naam verwerking WBP-meldingenregister
Meldingsnummer M119
Verantwoordelijke(n) Minister van Economische Zaken, voor deze de directeur Bureau Bestuursraad

Welke gegevens van wie worden verwerkt, en waarvoor zijn die gegevens verzameld?

Betrokkene(n) Directeuren(-generaal) van EZ of andere organen of personen die namens de minister of staatssecretaris van EZ verantwoordelijk zijn voor de verwerking van persoonsgegevens (verantwoordelijken namens de minister)
Persoonsgegevens  
Soort gegevens Functienaam, zakelijk (postbus)adres, en andere voor communicatie benodigde gegevens
Verzameldoel In het kader van het openbaar meldingenregister als bedoeld in art. 30 lid 1 WBP inzicht verschaffen met betrekking tot wie de verantwoordelijke functionaris of het verantwoordelijke orgaan is namens de minister van EZ voor de verwerking van persoonsgegevens binnen de organisatie van het ministerie.
Soort gegevens Kenmerken van de verwerking(en) en de inhoud van het WBP-dossier inclusief eventuele datalekken
Verzameldoel Het bijhouden van het register van de verwerkingsactiviteiten die onder verantwoordelijkheid van EZ plaatsvinden, en het openbaar meldingenregister als bedoeld in artikel 30 lid 1 Wet bescherming persoonsgegevens (WBP). Het bijhouden van een overzicht van datalekken als bedoeld in artikel 34a lid 8 WBP.
Bijzondere persoonsgegevens  
Betrokkene(n) WBP-coördinatoren of andere contactpersonen die namens een orgaan of directeur in de organisatie van EZ belast zijn met de uitvoering van de WBP (gebruikers)
Persoonsgegevens  
Soort gegevens NAW-gegevens en andere voor communicatie benodigde gegevens
Verzameldoel Communicatie met de Functionaris voor de gegevensbescherming (FG) over de verwerkingen en de meldingen in het kader van het openbaar meldingenregister als bedoeld in artikel 30 lid 1 van de WBP.
Bijzondere persoonsgegevens  
Betrokkene(n) Organisaties of personen aan wie de verwerking van persoonsgegevens is uitbesteed (bewerkers)
Persoonsgegevens  
Soort gegevens NAW-gegevens en andere voor communicatie benodigde gegevens
Verzameldoel Het bijhouden van het register van de verwerkingsactiviteiten die onder verantwoordelijkheid van EZ plaatsvinden, en het openbaar meldingenregister als bedoeld in artikel 30 lid 1 Wet bescherming persoonsgegevens (WBP). Doel is: transparantie over de verwerkingen van persoonsgegevens, en bevorderen van het toezicht op de naleving van de WBP.
Bijzondere persoonsgegevens  
Betrokkene(n) Degenen aan wie de gegevens uit de verwerkingen van EZ bekend worden gemaakt of ter beschikking worden gesteld (ontvangers)
Persoonsgegevens  
Soort gegevens De organisatie, het organisatieonderdeel (directie) of functie van de ontvanger
Verzameldoel Het via het openbaar meldingenregister WBP verschaffen van informatie over de (regelmatige) verstrekkingen van persoonsgegevens door EZ
Bijzondere persoonsgegevens  

Wat wordt in feite met de gegevens gedaan?

Doel(en) van verwerking

  • Het bijhouden van het register van de verwerkingsactiviteiten die onder verantwoordelijkheid van EZ plaatsvinden, en het openbaar meldingenregister als bedoeld in artikel 30 lid 1 Wet bescherming persoonsgegevens (WBP). Doel is: transparantie over de verwerkingen van persoonsgegevens, en bevorderen van het toezicht op de naleving van de WBP
  • Het bijhouden van een overzicht van datalekken als bedoeld in artikel 34a lid 8 WBP
  • Het bijhouden van een WBP-dossier per verwerking ter ondersteuning van het borgen van de WBP-compliance en het aantonen daarvan (verantwoordingsplicht)
  • Het via het openbaar meldingenregister WBP verschaffen van informatie over de (regelmatige) verstrekkingen van persoonsgegevens door EZ
  • Communicatie met de Functionaris voor de gegevensbescherming (FG) over de verwerkingen en de meldingen in het kader van het openbaar meldingenregister als bedoeld in art. 30 lid 1 van de WBP
  • In het kader van het openbaar meldingenregister als bedoeld in art. 30 lid 1 WBP inzicht verschaffen met betrekking tot wie de verantwoordelijke functionaris of het verantwoordelijke orgaan is namens de minister van EZ voor de verwerking van persoonsgegevens binnen de organisatie van het ministerie

Gegevens worden verstrekt aan ("ontvangers")

  • Een ieder die het register raadpleegt via de website Rijksoverheid.nl. Het openbare register bevat de kenmerken van de verwerking als bedoeld in artikel 28, eerste lid, onder a tot en met e, WBP. De gegevens van de WBP-(sub)contactpersonen worden niet in het openbare register geplaatst.

Doorgifte buiten EU

Doorgifte? Nee
   

Wie is (zijn) de verantwoordelijke(n) voor de verwerking?

Adres verantwoordelijke(n)

Naam Minister van Economische Zaken, voor deze de directeur Bureau Bestuursraad
Postadres Postbus 20401
2500 EK Den Haag
NEDERLAND