Landelijke samenwerkingstafel van start voor meer aanbod middenhuur

Het Rijk en belangenorganisaties van gemeenten, bouwers, investeerders, corporaties en huurders, gaan onder leiding van Rob van Gijzel nauw samenwerken om het aanbod aan woningen in het middenhuursegment  te stimuleren. De landelijke samenwerkingstafel, waarvoor vandaag de handtekeningen zijn gezet, is ook klankbord voor Van Gijzel. Hij gaat op verzoek van het kabinet op lokaal niveau partijen bij elkaar brengen voor meer aanbod in het middensegment van de vrije huursector.

“De urgentie voor meer aanbod in het middenhuursegment wordt nu sterker gevoeld dan ooit”, zegt Van Gijzel. “We doen dit voor meerdere groepen in onze samenleving: jongeren die nog flexibel zijn in werk en relatie en niet kunnen kopen vanwege de eisen die aan een hypotheek wordt gesteld. Ouderen die hun grote huis willen verkopen en daar voor in de plaats willen huren en de meerwaarde van de verkoop willen besteden aan bijvoorbeeld het inkopen van zorg. Dat is maar een greep uit de grote groep mensen die wil huren in het middensegment. Die mensen moeten we helpen.”

Iedereen die een probleem wil aankaarten of kan meewerken aan de oplossing kan daarover mailen naar de samenwerkingstafel@minbzk.nl.