Uw CMI-melding: Overige meldingen identiteitsfraude en -fouten

Denkt u dat u het slachtoffer bent geworden van identiteitsfraude? Is er bijvoorbeeld een telefoonabonnement, lening of creditcard afgesloten op uw naam? Met dit formulier kunt u hiervan melding doen bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en -fouten (CMI). U kunt het formulier ook gebruiken om melding te doen van een fout met uw persoonsgegevens in een registratie bij de overheid.

U kunt dit formulier online invullen en versturen. U krijgt per mail een reactie en een kopie van de ingevulde gegevens.

Meldingsformulier 4 Overige meldingen identiteitsfraude en -fouten

Uw melding

Doet u melding namens een ander? Vul dan hieronder eerst de gegevens van de ander in.

Gegevens benadeelde

Telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent (zonder spaties of streepje)

Gegevens van uzelf

(alleen invullen als u namens iemand anders deze melding doet)

Telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent (zonder spaties of streepje)

Bijv. vader, moeder, zoon, dochter, partner

Omschrijving melding

Alleen invullen wanneer er sprake is van identiteitsfraude

Meerdere antwoorden mogelijk

Hier duidelijk en met zoveel mogelijk feiten onderbouwd aangeven wat u heeft ontdekt, eventueel in welke registratie, hoe u dit hebt ontdekt en (als u daar een vermoeden van heeft) wat de mogelijke oorzaak hiervan is.

Welke acties heeft u ondernomen?

Meerdere bedrijven/instanties/contactpersonen mogelijk

Meerdere bedrijven/instanties/contactpersonen mogelijk

Graag kopie melding /procesverbaal meesturen.
U kunt het als 1 bestand meesturen en anders nazenden per mail naar: CMI@minbzk.nl o.v.v. uw naam

Graag andere relevante documenten meesturen met uw melding en anders per mail sturen naar CMI@minbzk.nl o.v.v. uw naam

Disclaimer

Het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en -fouten registreert uw melding in een geautomatiseerd systeem. Deze registratie valt onder de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Op grond van artikel 27 van die wet is deze registratie bij de Autoriteit Persoonsgegevens aangemeld. U kunt de Wbp-melding onder de aanduiding ‘Meldingen en vragen identiteitsfraude en identiteitsfouten” met nr 1429191 aantreffen in het meldingenregister (zie www.autoriteitpersoonsgevens.nl). Uw melding kan worden doorgestuurd naar bevoegde instanties, zoals politie, belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, overige bijzondere opsporingsdiensten en andere instanties waar het CMI afspraken mee heeft. Als de informatie bruikbaar is, verwerken deze organisaties de melding in hun eigen informatiesystemen. De informatie kan worden toegevoegd aan een bestaand onderzoek of er kan een nieuw onderzoek worden gestart. Soms ook kan een oude zaak worden heropend. De instanties zijn primair zelf verantwoordelijk voor wat er met de informatie wordt gedaan. Zij moeten zich daarbij altijd houden aan bestaande wet- en regelgeving voor privacy en het doen van onderzoeken. Door het verklaren van dit meldingsformulier is uw melding formeel bekrachtigd en stemt u ermee in dat het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en -fouten uw melding registreert en doorstuurt naar de bevoegde instanties die vervolgens uw melding kunnen onderzoeken.

Ondergetekende verklaart dit meldingsformulier nauwkeurig , volledig en naar waarheid te hebben ingevuld.