F-16’s trainen luchtgevechten boven Noord-Brabant

Deze maand voeren F-16's 3 keer gedurende een week luchtgevechten uit boven Noord-Brabant. De oefeningen horen bij de Fighter Weapons Instructor Training (FWIT). De activiteiten beginnen vandaag.

De FWIT is een opleiding waarbij vliegers alles leren over de wapens aan boord en de tactieken tijdens luchtoperaties. Deze vliegers worden opgeleid hun kennis over te dragen op nieuwe vliegers.

Dat gebeurt van vandaag tot en met vrijdag, van maandag 21 tot en met vrijdag 25 augustus en van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september trainen. De jachtvliegtuigen afkomstig van Volkel maken hierbij gebruik van een gereserveerde militair luchtruimen boven Noord-Brabant en België.

De FWIT-klas bestaat uit Belgische, Deense, Nederlandse, Noorse en Portugese vliegers. De deelnemers behoren tot de zogenoemde European Participating Air Forces, kortweg EPAF.

Geldende vlieghoogten

De vliegers moeten zich tijdens de trainingen aan de geldende vlieghoogten en -procedures houden. De trainingen vallen binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis. Als het nodig is wordt hiervan afgeweken.

Defensie zet zich dagelijks in voor de vrijheid, veiligheid en welvaart van Nederland. Personeel van de Koninklijke Luchtmacht wordt met verschillende vliegtuigtypen ingezet en moet overal op voorbereid zijn. Dagelijks trainen vliegers de specifieke vaardigheden die ze moeten beheersen.

Meer weten over vliegbewegingen? Zie luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS-teletekst pagina 766. Eventuele klachten zijn in te dienen via luchtmacht.nl/geluidshinder of via het gratis telefoonnummer 0800-0226033.