Reactie minister-president Rutte op schade door orkaan Irma

'Vreselijke eerste berichten en beelden vanaf het Caribisch deel van ons Koninkrijk. Op dit moment is nog niet veel duidelijk over de exacte schade die de verwoestende orkaan Irma heeft aangericht, maar dat Sint Maarten, evenals Saba en Sint-Eustatius, hard getroffen zijn is helaas zeker. Nederland staat klaar om te helpen waar mogelijk. Zodra het weer het toelaat zullen twee marineschepen vanuit Aruba en Curaçao militairen en hulpgoederen afleveren, bovenop de bijna 100 extra militairen die nu al aanwezig zijn in het getroffen gebied. Het kabinet staat, zover als mogelijk is, in contact met de lokale autoriteiten en blijft de ontwikkelingen nauwgezet volgen. Ik, maar ook de andere kabinetsleden, leven erg mee met de bewoners van de getroffen eilanden. Ik wens iedereen die door dit enorme natuurgeweld is getroffen veel sterkte toe de komende uren en dagen.'