Rijkswaterstaat en Koole Mammoet krijgen schip Beachcomber II los

Rijkswaterstaat en het Nederlandse bedrijf Koole Mammoet hebben maandag op Sint Maarten Beachcomber II weer te water gekregen. Het blauwe schip van twintig meter werd vier weken geleden door de kracht van de orkaan Irma losgerukt van zijn ankerpunt en op het land gegooid. 

In ruil voor het lostrekken stelt eigenaar Robert Francis Velasquez het vaartuig ter beschikking om de haven van Saba uit te baggeren en goederen de haven van het eiland binnen te brengen. De Beachcomber II groeide - door zijn ligging in het toeristisch hart van Sint Maarten - uit tot de blikvanger onder de vele schepen die na orkaan Irma in de straten zijn beland. 

Maandag kon met behulp van een zelf gecreëerde scheepshelling het schip over het strand 'gerold' worden richting zee.