Vrachtschip levert bouwmateriaal voor Sint Eustatius

De eerste lading met diverse bouwmaterialen aan boord is aangekomen op Sint Eustatius. Het materiaal is bestemd voor reparatie aan huizen die verwoest of ernstig beschadigd zijn door de orkanen Irma en Maria. De lading bestaat voornamelijk uit hout, metaal en zink. De distributie van van het materiaal valt onder verantwoordelijkheid van de gouverneur van Sint Eustatius, Julian Woodley. 

De verbouwing van de beschadigde huizen vindt in fases plaats, waarbij de ergst beschadigde huizen als eerste in aanmerking komen voor het bouwmateriaal. Een tweede schip met bouwmaterialen is onderweg en zal dit weekend aankomen op Sint Eustatius. 

Het materiaal is vervoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, verantwoordelijk voor de noodhulp en wederopbouw van de Bovenwindse Eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius.

Lossen van bouwmaterialen op Sint Eustatius