Reactie minister-president op steekpartij Amsterdam CS

Naar aanleiding van de steekpartij gisteren op Amsterdam CS, waarbij twee zwaargewonden vielen, geeft minister-president Rutte de volgende reactie:

'Het team dat de steekpartij gisteren op Amsterdam Centraal in onderzoek heeft richt zich op een terroristisch motief. Mijn gedachten zijn nu allereerst bij de twee zwaargewonde Amerikaanse slachtoffers die, naar ik begrijp, gelukkig buiten levensgevaar zijn. We hopen allemaal vurig op volledig herstel. En ik wil mijn diepste respect uitspreken voor de agenten en het NS-personeel die gisteren zo adequaat hebben gereageerd in een noodsituatie.'

'Deze laffe daad laat zien hoe belangrijk het is dat we alert zijn en blijven. De minister van Justitie en Veiligheid en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid staan in nauw contact met burgemeester Halsema en politie en OM in Amsterdam.'