Minister-president op handelsmissie naar Colombia en naar G20 in Argentinië

Minister-president Rutte, minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en minister Bruins voor Medische Zorg en Sport reizen tussen 25 en 29 november 2018 af naar Colombia voor een handelsmissie. Ook minister Martina van Economische Ontwikkeling van Curaçao en minister Ruiz-Maduro van Financiën, Economische Zaken en Cultuur van Aruba nemen deel aan de missie.

Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW,  is zakelijk leider voor deze handelsmissie  waaraan bedrijven en kennisinstellingen uit de sectoren Agribusiness & Tuinbouw, Life Sciences & Health, Water & Logistiek en Fietsmobiliteit deel kunnen nemen.

Aansluitend aan de handelsmissie naar Colombia reist minister-president Rutte door naar Buenos Aires waar hij op 30 november en 1 december aanwezig zal zijn bij de G20 top. Nederland neemt deel aan deze top op uitnodiging van huidig voorzitter Argentinië.

De G20 is een informeel forum waarin door regeringsleiders van de grootste wereldeconomieën gesproken wordt over diverse onderwerpen als financiële stabiliteit en economische groei en ontwikkeling.