Minister-president Rutte bezoekt president en minister-president Roemenië

Minister-president Rutte brengt op woensdag 12 september 2018 een bezoek aan Roemenië in het kader van het aanstaande Roemeense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie in de eerste helft van 2019. In het Cotroceni Paleis in Boekarest spreekt minister-president Rutte eerst met president Iohannis. Later in de middag spreekt hij minister-president Dăncilă in het Victoriapaleis. Het bezoek wordt ’s avonds afgesloten met een werkdiner.

De nadruk van de gesprekken zal liggen op de samenwerking tussen Roemenië en Nederland op politiek en economisch gebied, zowel bilateraal als binnen de EU. Roemenië zal het EU-voorzitterschap bekleden in een periode waarin het Verenigd Koninkrijk uit de EU zal treden, maar waarin ook onderhandelingen over de toekomstige EU-begroting worden gevoerd. Daarnaast staan andere actuele Europese zaken op de agenda, zoals migratie en de toekomst van Europa.