Vernieuwing rechtsbijstand: bezoek minister aan Stichting Achmea in Tilburg

Minister Dekker bezoekt de Stichting Achmea Rechtsbijstand in Tilburg waar hij praat met experts en juristen die juridische problemen van in dit geval klanten behandelen.

Ik ben hier vandaag bij
Stichting Achmea Rechtsbijstand in Tilburg. Om te praten met experts en juristen die juridische problemen van in dit geval klanten behandelen.
Iedereen kan wel eens te maken krijgen met een juridisch conflict of een probleem.
Denk aan een burenruzie of een ontslagzaak.
Wat doe je dan?
Als je een verzekering hebt afgesloten dan kom je in veel gevallen hier terecht. Het is interessant om te zien hoe een verzekeraar  als Achmea daarmee omgaat. Wij werken met 550 juristen, verdeeld over vier locaties in Nederland... om onze klanten die een rechtsbijstandverzekering hebben
zo goed mogelijk te helpen. En daarbij kijken we veel breder dan alleen naar een juridIsche oplossing. We vinden het belangrijk en geloven er in dat je zo vroeg mogelijk in een geschil voor een oplossing moet gaan. Op dat moment kun je nog dejuridiseren, deëscaleren, en je komt met een snelle oplossing. Waarbij de klant nog aan het roer staat in plaats van dat hij afhankelijk is van wat een ander zegt. Een voorbeeld van een casus die wij zo hebben behandeld,is de casus van mevrouw Van Dijk. Zij melde een zaak bij ons. Ze had een vaststellingsovereenkomst gesloten met haar werkgever. Vervolgens deed zij een aanvraag voor haar WW-uitkering bij het UWV. Zij kreeg te horen dat haar WW-uitkering later inging  dan dat haar dienstverband eindigde. Wat voor haar dus een probleem opleverde. Vervolgens hebben wij gebeld met het UWV. Om dit te corrigeren, want wij vinden toch dat die WW-uitkering al in moet gaan. Daar werd inderdaad erkend dat zij een fout hadden gemaakt.En werd het meteen in orde gemaakt. En mevrouw Van Dijk kreeg een nieuw besluit. En daar kunnen wij ook weer van leren. We zijn nu aan het kijken hoe we onze overheid gesubsidieerde Rechtsbijstand kunnen herzien. Want mensen zitten helemaal niet te wachten op een procedure. Of het is geen doel op zich om naar de rechter te gaan. Soms kan het niet anders. En als het niet anders kan, dan moet het goed gebeuren. Maar als het wel anders kan, makkelijker, eenvoudiger, sneller...dan moet je dat vooral doen.