Comfortabel op de fiets van Assen naar Groningen

De doorfietsroute is een aanvulling op het bestaande fietsnetwerk en moet aansluiten op P+R's en andere knooppunten en routes in de binnenstad van Assen en Groningen. De fietsroute is in de eerste plaats gericht op forenzen en scholieren, maar is ook geschikt voor sport en recreatie.

HENK-JAN TEN BRINK: We leggen een fietsroute tussen Assen en Groningen aan om de mensen te stimuleren om uit de auto te stappen of over te stappen vanaf het openbaar vervoer zoals hier bij het station in Assen, en de fiets te nemen naar hun bestemming.
Dat kan zijn hun werk, dat kan zijn hun school.
De reden daarvoor is onder andere dat het autoverkeer maar ook het openvaar vervoer steeds meer toeneemt en dat leidt tot problemen, waardoor men niet zo snel van A naar B kan.
Door goeie infrastructuur aan te leggen, en goeie voorzieningen voor fietsen fietsenstallingen en dergelijke, wordt het makkelijker voor de mensen om naar school of hun werk te komen, of recreatief of sportief te fietsen.

(Een fietspad langs water.)

We staan hier bij P+R Haren, oftewel de 'hub Haren' waar men over kan stappen vanaf de auto op de bus richting Groningen of andere richtingen en men kan hier ook een OV-fiets halen uit een van de fietskluizen en dan de rit vervolgen via de fietssnelweg naar de stad.

(Het Nederlandse wapenschild met daaronder de tekst: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.)

RUSTIGE MUZIEK