Instructievideo gebruik mondkapjes

In deze video ziet u hoe u op de juiste wijze een adembeschermingsmasker opzet, passend maakt en afdoet bij uzelf.

Instructievideo gebruik mondkapjes

Titel: De geleverde adembeschermingsmaskers zijn veilig om te gebruiken mits u de instructie opvolgt.

Titel: Deze video is gemaakt om te laten zien hoe u op de juiste wijze een adembeschermingsmasker opzet, passend maakt en afdoet bij uzelf.

Titel: In deze video geeft een zorgprofessional de instructie. Dit is gefilmd in een filmstudio en daarom draagt hij in deze video geen speciale of beschermende kleding.  Voor mannen is het belangrijk dat het gezicht gladgeschoren is. Desinfecteer uw handen voordat u het masker pakt. Man desinfecteert grondig zijn handen.

Muziek speelt
Haal het masker uit de verpakking. Open het masker en vouw de neusbeugel met uw vingers plat. Leg het masker in de binnenkant van de handpalm met het neusstuk ter hoogte van uw vingertoppen. Breng het masker naar uw gezicht en plaats het eerst tegen uw kin, dan tegen uw neus. Hou het masker op de plaats met uw hand en plaats het elastiek eerst achter het ene oor en daarna achter uw andere oor. Blijf het masker stevig aandrukken terwijl u dit doet. Plaats de vingertoppen op het metalen neusstuk. Duw met beide vingers de neusbeugel om uw neus zodat het goed aansluit. Check of er geen vouwen zijn ontstaan in het masker. Controleer de pasvorm. Dek de voorkant van het masker af met beide handen. Adem krachtig in en uit. Als er lucht bij de neus naar buiten komt drukt u de neusbeugel nogmaals aan totdat er geen lucht meer ontsnapt. Als er bij het masker een clip is meegeleverd, bevestigd u deze eerst aan één elastiek voordat u het masker op doet. Man maakt het clipje vast aan het elastiek van het masker. De clip heeft verschillende standen die ervoor zorgen dat het masker strakker op uw gezicht komt te zitten. Volg vervolgens de instructies op zoals eerder getoond in deze video.

Titel: Als u er niet in slaagt om uw ademsbeschermingsmasker goed aan te laten sluiten mag u de risicozone niet betreden. Raadpleeg uw leidinggevende. Bij het afzetten van het masker gebruikt u beide handen. Dat doet u door met uw linkerhand het elastiek achter uw linkeroor te pakken en met uw rechterhand het elastiek achter uw rechteroor. Waarna u het masker afzet. Titel: Gooi het masker weg in een gesloten prullenbak.

Titel: alleen samen krijgen we corona onder controle

Titel: Heb je vragen over het coronavirus? rijksoverheid.nl/coronavirus Of bel 0800-1351.