Chinese vice-premier Han Zheng en VS klimaatgezant John Kerry spreken op Climate Adaptation Summit in Nederland

De vice-premier van China, Han Zheng, spreekt maandag tijdens de openingssessie van de Climate Adaptation Summit (CAS) 2021, waarvan Nederland gastland is. Ook neemt de Amerikaanse klimaatgezant John Kerry deel. Deze internationale (online) klimaatadaptatietop is gericht op het vinden van oplossingen om ons aan te passen aan de effecten van klimaatverandering, zoals extreme buien, droogte, hitte en een stijgende zeespiegel.

Tijdens de top wordt een brede Adaptation Action Agenda gelanceerd met praktische klimaatoplossingen– en plannen tot 2030. Wereldleiders als de Duitse bondskanselier Merkel, de Britse premier Johnson, de Franse president Macron, VN secretaris-generaal Guterres, premier Sheikh Hasina van Bangladesh, IMF-directeur Georgieva en oud-VN- secretaris-generaal Ban Ki-moon nemen deel.  Maar ook president Widodo van Indonesië, president Bongo van Gabon, premier Modi van India en president Fernández van Argentinië zullen tijdens de opening ingaan op hun bijdrage aan een klimaatweerbare toekomst. De volledige sprekerslijst van de opening is hier te vinden.