Quarantaineplicht voor reizigers uit gebied met zeer hoog risico (verplicht thuisblijven)

U blijft verplicht 10 dagen thuis (thuisquarantaine) na een verblijf in een gebied met een zeer hoog coronarisico. Deze quarantaineplicht geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Met een coronatest op dag 5 kunt u de duur van het thuisblijven verkorten. Er gelden uitzonderingen op de quarantaineregels voor sommige reisdoelen.

Information in English

Read the information about the mandatory quarantine for travellers from very high-risk areas in English on Government.nl. 

Meer informatie over de quarantaineplicht

Quarantaineverklaring en negatieve testuitslag

Bij vertrek uit landen waarvoor de quarantaineplicht geldt moet u: 

Na aankomst in Nederland gaat u verplicht 10 dagen in quarantaine (thuisblijven). Test u op dag 5 negatief op corona, dan stopt uw quarantaine. Een testafspraak kunt u maken na aankomst in Nederland via telefoonnummer 0800-1202.

U kunt een boete krijgen als u geen quarantaineverklaring heeft of zich niet houdt aan de quarantaineverplichting.

Voor alle vervoersmiddelen

Het maakt niet uit met welk vervoersmiddel u in Nederland aankomt. De quarantaineplicht geldt voor alle vormen van vervoer: het vliegtuig, de trein, bus of auto. 

Quarantaine reischeck

Doe de Quarantaine Reischeck en zie wat u moet regelen of doen als u vanuit het buitenland terug naar Nederland reist. Bijvoorbeeld of thuisquarantaine, een negatieve test en/of een quarantaineverklaring nodig zijn.

Zie ook

Lees meer over reizen naar het buitenland op Nederlandwereldwijd.nl.