Corona en naar het theater, de bioscoop, het museum of een concert

U kunt op dit moment niet naar het theater, de bioscoop, het museum, of een concert.

Lockdown: blijf zoveel mogelijk thuis

Het kabinet heeft op 14 december besloten om de maatregelen stevig aan te scherpen. Om het coronavirus terug te dringen, moeten het aantal contactmomenten, groepsvorming en reisbewegingen tot een minimum beperkt worden. De essentie van dat pakket is dat iedereen zoveel mogelijk thuisblijft.

Daarom zijn theaters, bioscopen, musea, concertzalen, monumenten, muziekscholen en vergelijkbare locaties, tot en met dinsdag 19 januari gesloten voor publiek.

Ondanks dat deze locaties er alles aan doen om te voorkomen dat bezoekers elkaar besmetten, ben je onderweg naar, rond en op die locaties vaak langer in de buurt van mensen buiten je eigen huishouden. Als hier besmetting plaatsvindt, dan bestaat de kans dat je anderen besmet. Dit willen we voorkomen.

Op dinsdag 12 januari zal een besluit genomen worden over de periode na dinsdag 19 januari.

Bibliotheken

U kunt als bezoeker tot en met 19 januari niet naar de openbare bibliotheek. Bij sommige bibliotheken kunt u bijvoorbeeld wel gereserveerde boeken afhalen of terugbrengen. Of u kunt er terecht voor bijvoorbeeld georganiseerde huiswerkbegeleiding. Bekijk de website van uw bibliotheek wat mogelijk is.

Annulering voorstelling of concert

Kan een voorstelling of concert niet doorgaan door het coronavirus en heeft u al een kaartje gekocht? De organisatie waar u het ticket heeft gekocht zoekt naar een nieuwe datum. Daarbij blijft uw gekochte kaartje geldig.

Is een verplaatsing niet mogelijk of wordt de voorstelling of het concert definitief afgelast? Of kunt u niet op de nieuwe datum? Dan krijgt u een voucher met dezelfde waarde van de ticketprijs. Dit is inclusief servicekosten. Deze voucher kunt u later gebruiken. Als u geen voucher wilt, heeft u het recht om uw geld voor het ticket terug te vragen.

U krijgt informatie van de organisatie over een voucher of het terugbetalen van uw ticket.

Lees ook meer over vouchers na een annulering op Bewaarjeticket.nl.

Bekijk ook: