Trefpunt ingericht in Lviv voor Nederlanders in Oekraïne

Voor Nederlanders in Oekraïne die noodhulp of consulaire bijstand nodig hebben is er een trefpunt in Lviv. Nederlanders kunnen zich in de Oekraïense stad melden voor het krijgen van een laissez-passer of een noodvisum. Lees hier wat u moet weten.

Let op: het reisadvies voor Oekraïne is rood. Reis niet naar Oekraïne. Als u in Oekraïne bent, verlaat het land dan zo snel mogelijk. Lees het complete reisadvies voor Oekraïne >>

Trefpunt Lviv, Oekraïne

Ambassade in Kyiv: niet geopend voor noodhulp

Nu reizen naar Oekraïne wordt afgeraden, is de ambassade teruggebracht tot een kernbezetting. De consulaire afdeling van de Nederlandse ambassade in Kyiv is tot nader order gesloten.

Trefpunt in Lviv: wel geopend voor noodhulp

Nederlanders kunnen in Oekraïne nog steeds consulaire noodhulp krijgen. Op het trefpunt in de West-Oekraïense stad Lviv is het mogelijk om nooddocumenten aan te vragen, zoals een noodpaspoort voor Nederlanders en een noodvisum voor hun gezinsleden. Op dit trefpunt is een aantal medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken aanwezig.

Mocht bij een noodsituatie alle communicatie uitvallen en u wilt een beroep doen op de ambassade, kom dan naar het trefpunt in Lviv.

Adres en openingstijden trefpunt in Lviv

  • Adres: Profesora Buika-straat 2, Lviv, Oekraïne.
  • Openingstijden: elke dag van 10.00 tot 18.00 uur.

Kaart

Trefpunt in Lviv

Profesora Buika-straat 2, Lviv, Oekraïne

Routebeschrijving trefpunt in Lviv

Steunpunt in Lviv
Ingang van het gebouw.

Bij aankomst vindt u aan de rechterkant van het gebouw een witte deur. Hier gaat u doorheen. U staat dan opnieuw voor een deur, waar u op de bel kunt drukken. De bewaker zal u binnen laten. Links bevindt zich de trap en daartegenover twee liften. Het trefpunt bevindt zich op de vijfde verdieping in de derde kamer aan de rechterhand. Op de deur hangt een Nederlandse vlag.

Contactgegevens voor noodhulp en informatie

Heeft u hulp of informatie nodig? Neem contact op via het telefoonnummer +38 044 490 8200 (vanuit Oekraïne) of +31 247 247 247 (vanuit Nederland).

Houd uzelf en het ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte

Bent u in Oekraïne? Dan is het belangrijk om u te Registreren bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weet het ministerie van Buitenlandse Zaken dat u in het land bent.