Ingezonden persbericht

Wethouders Den Haag vertrekken

Ook Bruno Bruins ( VVD ) kondigt vertrek aan

DEN HAAG, 20050824 -- Den Haag, 23 augustus 2005. Bruno Bruins: niet beschikbaar voor nieuwe raadsperiode De Haagse loco-burgemeester en wethouder Bruno Bruins (VVD, 42) heeft vanmiddag aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe raadsperiode na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Wilbert Stolte ( CDA ) en Pierre Heijnen ( PvdA ) kondigden eerder hun vertrek aan. Zij zijn na de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart 2006 niet meer beschikbaar.


"Een volle periode erbij vind ik te lang," aldus de wethouder van Verkeer, Binnenstad en Monumenten. Bruins is in 2006 twaalf jaar actief in de locale Haagse politiek, waarvan zes jaar als raadslid (en tussen 1998-2000 als fractievoorzitter) en zes jaar als wethouder (en sinds 2004 als loco-burgemeester).

Bruins geeft aan dat hij zich ook de komende tijd met veel plezier en enthousiasme zal blijven inzetten voor de stad. "Met genoegen heb ik mijn werk de afgelopen jaren verricht. De vernieuwing van het Centraal Station, de aanleg van RandstadRail, tramlijn 19 en de Hubertustunnel zijn in volle gang. De wervende kracht van de binnenstad van Den Haag is zichtbaar en meetbaar verbeterd en ik vind het uniek om bouwontwikkelingen als Spuimarkt, het nieuwe hoofdkantoor van Shell, Europol, het Internationaal Strafhof en de nieuwe vleugel van het Vredespaleis een stap verder te brengen," aldus Bruins. De wethouder geeft aan dat hij uitziet naar een volgende functie, hetzij in de politiek, hetzij daarbuiten. "De komende tijd ga ik me daar meer in verdiepen."



Ingezonden persbericht