Ingezonden persbericht

Waterlandplein is Plein de Plezier

AMSTERDAM, 20050919 -- Op zaterdag 24 september is het Waterlandplein voor één dag het 'Plein de Plezier'. Op het plein vind je van 11.00 tot 16.00 uur muziek, dans en ambachten uit alle windstreken; van een demonstratie klompenmaken tot een workshop hoofddoekvouwen. Liefhebbers kunnen een ritje maken op een kameel, oudhollandse ambachten bekijken, een internationale modeshow bewonderen of meedoen aan een gekke fietsenrace. En wie wil kan een hapje proeven op de exotische markt.


'We willen met dit festival alle bevolkingsgroepen uit Nieuwendam-Noord bij elkaar brengen en met elkaars gebruiken kennis laten maken, zodat iedereen in de wijk kan zien en beleven wat de bewoners aan leuke, spannende en gekke dingen te bieden hebben.' Aldus Coos Langkemper van buurtcentrum 't Zwanenmeer van de ondernemersvereniging.
Het Plein de Plezier geeft dan ook de hele dag een kijkje in de keuken van de verschillende culturen die Nieuwendam-Noord rijk is. En er zijn tal van activiteiten voor jong en oud! Leerzaam ook, maar vooral erg leuk.

Initiatiefnemers
Het festival Plein de Plezier wordt georganiseerd door de ondernemersvereniging, het pleinmanagement, stadsdeel Amsterdam Noord, Stichting Kansweb, Buurtbeheer Werengouw en Opbouwwerk Noord. Het festival wordt financieel mogelijk gemaakt door de ondernemers van het Waterlandplein, stadsdeel Amsterdam Noord en woningcorporatie Ymere.




Ingezonden persbericht