Ingezonden persbericht

Geen eeuwfeest voor KVG Nederland

MAARSSEN, 20051123 -- Het doek is gevallen. Na ruim negentig jaar bestaat er geen Katholiek Vrouwengilde Nederland meer.


Op een extra Algemene Ledenvergadering, gehouden op 23 november 2005 te Arnhem, is besloten om dit overkoepelend orgaan van het Katholiek Vrouwengilde te ontbinden.

In aanwezigheid van ca. 300 van de 18.000 leden uit de negen nog aangesloten provincies, is in een emotionele bijeenkomst gekozen voor het opheffen van de landelijke katholieke vrouwenvereniging.
Reeds eerder was hiervoor toestemming gevraagd en gekregen van de Nederlandse Bisschoppenconferentie.

Het bestuur van KVG Nederland kampt al enige jaren met bestuursproblemen.
Alles gebeurt op vrijwillige basis en het besturen van een landelijke organisatie kost heel veel tijd en vraagt inzicht op allerlei gebied.

Door de structuur van KVG Nederland was het voor afdelingen niet mogelijk om rechtstreeks lid van KVG Nederland te zijn. Men kon zich alleen aansluiten bij de provincie, die lid was van KVG Nederland.
Door gebrek aan bestuursleden en vergrijzing van het ledenbestand moesten in de afgelopen jaren reeds drie provincies afhaken en met hen de plaatselijke afdelingen.

Dit wetende, heeft KVG Nederland besloten zichzelf als overkoepelend orgaan op te heffen. Let wel: alleen de koepel valt weg, het KVG als zodanig blijft wel degelijk bestaan en voor de gewone leden in het land zal er weinig veranderen!
De afdelingen gaan door met hun activiteiten en blijven aangesloten bij de provincies.

Wel zal het landelijk ledenblad "Doorkijk" ophouden te bestaan.
Begin 2006 zal er ter afsluiting een speciaal nummer worden uitgebracht met als thema: "de geschiedenis van KVG Nederland en de Doorkijk".

Alles verandert, niets vergaat, óók het KVG niet.
Vanaf 2006 zal het Katholiek Vrouwengilde - vol vertrouwen - een nieuwe koers gaan varen.


KATHOLIEK VROUWENGILDE NEDERLAND




KVG Nederland