Afschot knobbelzwanen

ROODEHAAN (WARFHUIZEN), 20060311 -- Bijgaand het vandaag (donderdag 10-03-2006) plaatsgevonden incident. Vanmiddag omstreeks 17.00 uur. werd door ons op het perceel tegenover onze woning in Roodehaan (WARFHUIZEN) een schot gehoord.


Onze reactie hierop was de betreffende jagers te blokkeren met hun actie om knobbelzwanen af te schieten, ze hadden reeds 1 zwaan zwaar verwond maar niet dodelijk getroffen. hierop heb ik hun gevraagd waar ze mee bezig waren, hun antwoord was dat ze 4 zwanen mochten afschieten en dat ze daar een vergunning voor hadden.
Wij hebben gevraagd om inzage en ons bleek dat het alleen toegestaan was als er voldoende akoestische en visuele middelen genomen waren.
Wij hebben hun toen te kennen gegeven dat hier niet aan was voldaan en dat ze dus onrechtmatig bezig waren.
We hebben hun belemmerd om te vertrekken omdat we er politie bij wilde hebben om dit geval te registreren, dit is ook zo gegaan en er is een rapport opgesteld door de basis eenheid Zuidhorn.
Wij hebben de dierenambulance de gewonde zwaan op laten halen en hebben de politie verzocht ons op de hoogte te houden van hetvervolg.
Hun antwoord hierop was dat dit niet gebruikelijk was hier in Nederland en dat we niets zouden horen.
We hebben aangegeven dat we er op stonden om wel het vervolg hiervan te vernemen.

Het lijkt ons dat de vergunningverstrekker (Faunabeheer) hier heeft gefaald wat betreft zorgvuldigheid en controle vooraf of een vergunning terecht kan worden afgegeven.

Met vriendelijke groet, Henk en Els
Roodehaansterweg 11
9963 TC WARFHUIZEN
tel 0620249357




H J Jonkman