Jongste schrijver van Nederland presenteert boek

ARNHEM, 20060526 -- Hallo, ik ben Thomas Knadou (9 jaar) en ik heb een boek geschreven. De berg van Logstein is een spannend kinderboek en ik denk dat jongens het wat leuker vinden dan meisjes, omdat het over draken en skeletten gaat. Het idee om een boek te schrijven heb ik gekregen op school. Al een tijd vraag ik me af wat ik later wil worden. Nu twijfel ik nog tussen professor en schrijver. Dit boek is voor mij een soort test. Als mensen het boek leuk vinden kan ik later schrijver worden. Ik hoop dat mijn droom uitkomt.


De berg van Logstein is op een andere manier ontstaan dan de meeste boeken. Ten eerste ben ik onvrijwillig scholier en kan ik dus niet de hele dag achter de computer mijn boek schrijven. Daarom heb ik iedere pauze aan mijn boek gewerkt. In het geheim, want niemand wist er van af. Toen ik het boek bijna af had, heb ik al mijn blaadjes met geschreven stukken mee naar huis genomen en alles ingetikt op de computer. Toen heb ik een mailtje gestuurd naar De club van 100 (internet- en TV-programma) en een oproep gedaan om een uitgever, sponsor of drukker te vinden. Toen ik op TV was geweest, ging alles heel snel. Zo snel dat ik bijna alleen maar met mijn boek bezig was en mijn school vergat (was mijn moeder erg blij mee ...). Ralph van Hessen wilde het boek sponsoren. Hij heeft een groot marketingbureau in Den Haag. Ook boekenbent.nl wilde meewerken en Decorum bood aan de illustraties te maken. Allemaal lieve mensen wilden mij dus helpen. En half juni is het dan zo ver: MIJN BOEK KOMT UIT!!! En door de manier waarop het boek ontstaan is ben ik misschien ook wel eens de jongste ondernemer van Nederland!

Uitnodiging:
Op 14 juni om 12:00 uur geef ik een persconferentie bij mij op school in de aula. Daar zijn het boek en het idee ook ontstaan. Het eerste exemplaar zal ik overhandigen aan mevrouw Yolande de Best. Zij is hoofdredacteur van Ouders van Nu en Groter Groeien.
ASV Basisschool
Brugstraat 6
6811 MB Arnhem
Ik vind het fijn als u mij laat weten of u wilt komen. Dan weet ik ook hoeveel hapjes en drankjes ik moet maken. (En nog belangrijker: dan kan ik me voorbereiden en hoef ik niet zo zenuwachtig te zijn.)


Waar het boek over gaat:
Marta en Daniël gaan naar de stad. Daar zien ze een MP3-speler die ze graag willen hebben. Jammer genoeg komen ze 10 euro tekort. De man achter de kassa vertelt hen dat ze die tien euro kunnen verdienen als ze naar de berg van Logstein gaan... Dat blijkt allemaal niet zo makkelijk te zijn. De kinderen moeten allemaal avonturen meemaken, waarbij ze moeten vechten tegen skeletten, geesten en zelfs een zombie van 6 meter! Gewond en al komen ze thuis en krijgen de MP3-speler. Wat ze niet wisten is dat het avontuur nu pas echt begint...

Thomas Kandou
Van Pallandtstraat 63
6814 GN Arnhem
026-4464555
06-418 414 73 (van mijn moeder, ik heb geen mobiel)
xplas@twisevictory.nl (ook van mijn moeder)




Thomas Kandou